Yangın Merdiveni Kapısı No Further Mystery

Wiki Article

Kapı sistemlerinin yangın benzeri facia anlarında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok giranbaha hale getirmiştir.

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde olduğu kabil farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı yapım edebiliriz.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; daire skorsı 4’ü geçmeyen ve celse fakatçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında esas olarak yangı merdiveni bulunması gereken kuruluşlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın kapısı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir asayiş önlemidir. Ekseriya yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında veya yangınla mücadele ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın esnasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Bel kemiği özelliği yangına karşı dayanıklı olması olan ve yangının çok faik sıcaklıklara karşı dirençli olarak insanların güvenli kaçışını sağlayan yangın merdiveni kapısı baştan sona yangın simultane binayı bırakma geçirmek kucakin kullanılmalıdır. Farklı nedenler bâtınin sömürmek veya yangın merdiveni kapısını önüne engeller vurmak, yangın bapsına giden koridoru yararsız malzemeler ile doldurmak, ihtiyaç anında bapya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.

Belirtilen bu bugün dilimleri bir kapının yangına ne kadar müddet dayanacağını tabir etmektedir. Fakat bu konuda tetik sürdürmek gerekir. Çünkü 90 zaman yangına dayanıklı olması gereken bir bapnın 30 dakika bile dayanmadığı henüz önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Merdiveni Kapısı Yangın Bapsı modelleri kendi içinde hiçbir kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Antrparantez, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolayca açılabilir olmalıdır.

Bu kabilinden yerlerde belirttiğimiz üzere tenha yangın çıkış noktasının olması da yeterli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kadar kriterlerin dikkate allıkınarak zaruri adetda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde bile yarar vardır.

Yangın simultane dâhilen hariçya birçokmaya çalışan kişilerin katıksız davranışı kendilerini yeryüzü kata ulaştırmalarıdır. Yangın merdivenleri bu açıdan dizayn edilmekte, konstrüksiyonldığı malzeme ne olursa olsun aynı amaca ihtimam etmektedir.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın kafalayınca ortaya çıkan tütünın ve yüksek ısının autarı çıkmasını önlemek ciğerin bapnın sapa akva kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın bapsı kilididir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlamlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı konstrüksiyonya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

çoklukla yangın merdiveni ile bile kullanılan bu ivedi çıkış kapısı, bunalım anlamış olurında insanların yangın sahaından çabucak uzaklaşmalarını sağlayarak dirimsel bir gösteriş üstlenmektedir.

Yangın merdiveni kapıları, yangın çıktığında binalardaki insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini sağlamak üzere kullanılan özel tasarımlı baplardır.

Report this wiki page