The Ultimate Guide To yangın kapısı

Wiki Article

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık bünyelıp bu noktadan bayağıya eğimi 50 dereceden elan lüks olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi kabil bileğil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, adi yangın çıkış bapsı olarak yeğleme edilebilir.

Hassaten, adi yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair uyartıyorlar.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin teltiksiz şekilde yerine getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Yangın bapsı fiyatları dair önemli bir nokta da, kaliteli bir yangın kapkaloriın henüz erdemli bir fiyatla satın aldatmaınmasının uzun vadede elan ekonomik olabileceğidir. Çünkü kaliteli bir yangın kapısı, yangın esnasında elan uzun süre dayanır ve daha az tamirat gerektirir.

İşte bu delil, yangın çabucak nasıl tutum edeceğinizi ve yangın eminği ekipmanlarını nasıl kullanacağınızı bâtınerir.

Yangın asayiş hollerinin duvar, tavan ve ayaında tek cepheıcı gereç kullanılamaz ve bu hollerin, yangına en az 120 zaman dayanıklı cidar ve en az 90 an dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile öteki bölümlerden ayrılması gerekir.

Bir yangın çıkış kapısının asli amacı, yangın veya değişik bir ivedi durumda hızlı ve basitçe bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını bastırmak bileğildir (fakat temelı yangın çıkış bapları her ikisini de yapacak şekilde mutasavvertır).

yangına karşı önlemlerin allıkınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında yukarıda dışa vurum belirtilen noktalarda sınırlı müddet ısı ve Yangın Kapısı Fiyatları alev geçişine dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.

Ancak, yangın bapsı satıcıları arasında paha değişiklıkları olabilmektedir. Temelı satıcılar, muvafık fiyatlarla kaliteli yangın kapıları satarken, ötekiler şiddetli fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Özellikle rafine ve muteber materyallerin evetğu odaların baplarının banko yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın kapıları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın merdivenlerinin kullanıma mütenasip şekilde boş bulundurulmasından, çatı veya çalışmayeri sahibi ve yöneticileri sorumludur.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve dikkat etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Report this wiki page